Bence bu ufak tefek sorunlarla baş etmek için ödenen bedel, varlığını inkar etmekle ödediğimiz bedelden çok daha az.


Yeni arkadaş edinmek, bilge olmak için deli olmak gerektiğini onlara da öğretmek isterim...


Bu dünyaya hiçbir şey rastlantı sonucu meydana gelmez.


Kimseye öfkelenmezdi, çünkü bu, belli bir tepki göstermek, düşmanla savaşmak, kin ve öç gibi, hiç beklenmedik sonuçlara varacak durumlarla baş etmek anlamına gelecekti.


Başkalarının kurallarını enpoze etmelerini ölemek için, savaş vermek gerekiyordu.


Deli olmak düşüncelerini iletmekten aciz olmak demektir.
İnsanlar hiçbir zaman kendilerine anlatılanlardan bir şey öğrenmezler, kendi çabalarıyla öğrenirler yalnızca.


İçindeki sen, başkalarının biçimlendirmediği sen...


İnsanların mutluluk olasılığı ne kadar yükselirse, mutlulukları da o kadar artıyor demektir.


Çok güçlü bir büyücü, bütün bir ülkeyi yok etmek ister, o ülke halkından herkesin su çektiği bir kuyuya sihirli bir madde atar. Kuyunun suyunu kim içerse delirecektir.
Ertesi sabah, herkes kuyudan su çekip içer, hepside delirir. Yalnızca kraliyet ailesi, kendilerine ait özel bir kuyudan su çektiklerinden sihirbazda o kuyuyu zehirlemeyi beceremediğinden delirmezler.
Tabi kral çok kaygılanır, halkının sağlığını ve güvenliğini sağlamak için bir dizi emir verir. Ancak polisler ve müffedişlerde halkın içtiği sudan içmiş olduklarından kralın emirlerini saçma bulurlar ve emirleri uygulamazlar.
Ülkede yaşayanlar kralın emirlerini duyduklarında, onun delirdiğini düşünürler. Hep birlikte sarayının önünde toplanıp tacını ve tahtını bırakması için gösteriler yaparlar. Umutsuzluk içinde kral tahtan inmeye hazırlanırken kraliçe ona engel olarak der ki "Gel, bizde o kuyudan su içelim, o zaman bizde onlar gibi oluruz."
Ve öyle yaparlar, kral ile kraliçe de cinnet suyunu içip anında saçma sapan konuşmaya başlarlar. Bu durumda halk taşkınlığından dolayı pişman olur, Öyle ya madem kral böyle bilgece konuşuyor. Onu tahtan indirmeye gerek yok.
Ülkede barış ve huzur yeniden hakim sürer, bu halde komşularından epeyce farklı bir hayat tarzı benimsenmiştir. Ama kral ölene kadar ülkesini yönetebilmiştir.
Computer Blogs - Blog Catalog Blog Directory BlogKüme'yi destekliyorum